500gr scampi's (ontdooid, gepeld en ontdaan van darmkanaal)
1 gele paprika
1 rode paprika
1 prei
2 wortelen
2 visbouillonblokjes
250ml room
100ml witte wijn
400ml water
2 eetlepels zelfrijzend bakmeel
currypoeder
peper en zout
Bereiding:
Rasp met de fijnschiller de wortelen en hak ze fijn in de QuickChef. Hak tevens de paprika's en de prei. (Dit kan ook met de TurboChef)
Spoel de groenten en plaats ze in de grote stoommand van de MicroGourmet.
Voeg 400ml water in het onderste recipiënt toe en verkruimel de visbouillonblokjes in het water.
Gebruik als bovenste deel van de MicroGourmet het gesloten stoommandje en leg hierin de scampi's. Kruid met peper, zout en currypoeder. Schenk hierover de room en de witte wijn.
Sluit af met het deksel en plaats het geheel gedurende 20 minuten op 800 Watt in de microgolfoven.
Giet het stoomwater uit het onderste recipiënt samen met de room van de scampi's in een MicroCook schenkkannetje en voeg er 2 eetlepels zelfrijzend bakmeel aan toe. Plaat het kommetje gedurende 2 minuten op 800 Watt in de microgolfoven.
Serveer met pasta of rijst.
Info:
Bereidingstijd = 30 minuten
Kostprijs = €10
Geen opmerkingen:
Een reactie posten