zondag 11 september 2011

Aalsterse Vlaaien

Ingrediënten:
  • 18 sneden peperkoek
  • 13 beschuiten (1 pak)
  • 150 gram bruine suiker
  • 3 eieren
  • 1 liter melk
  • 4 eetlepels kandijsiroop (donker)
  • 1 koffielepel kaneel
  • foelie (is een sterke vorm van kruidnoot en is optioneel)
Bereiding:
Mix de beschuit en de peperkoek fijn.
Voeg alle overige ingrediënten toe en mix tot een vloeibare egale massa.
Giet de massa in de UltraPro (3,5 liter bij voorkeur, maar 2 liter werkt ook) en plaats voor 15 minuten in de microgolfoven op 850 Watt.
Als de vlaai niet loskomt van de zijkant plaats je ze nog 3 minuten extra in de microgolfoven.
Laat voldoende afkoelen.


Bewaren:
Op een koele plaats en bij voorkeur in een cakedoos om het uitdrogen tegen te gaan.


Info:
Bereidingstijd: 30 minuten
Kostprijs: € 10

Geen opmerkingen:

Een reactie posten