zondag 3 februari 2013

Speculoos mousse

Ingrediƫnten:
15 speculoos koekjes
3 eieren
1 soeplepel suiker
250gr mascarpone

Bereiding:
Maal de speculooskoekjes met behulp van de kaasmolen.



Doe de suiker en het eigeel in een mengkom en gebruik een klopper om tot een luchtige, lichtbeige massa te komen.




Voeg er de gemalen koekjes (hou een klein beetje over voor later) en de mascarpone aan toe. Meng het geheel tot een egale massa.



Klop het eiwit op met behulp van de SpeedyChef (Deze moet net en droog zijn).



Zet het eiwit onder het mengsel met behulp van een menglepel (Geen klopper).


Met behulp van de Squeeze-it kan je de mouse mooi dresseren in  kleine glaasjes. Gebruik het restje van de gemalen koekjes om de glaasjes te bestrooien.



Plaats de glaasjes in de koelkast gedurende 30 minuten om de mouse te laten opstijven.

Info:
Bereidingstijd = 15minuten + 30minuten koelen
Kostprijs = €5

Geen opmerkingen:

Een reactie posten