zondag 3 februari 2013

Chocolade Moelleux

Ingrediƫnten:
150gr fondant chocolade
100gr boter
100gr suiker
4 eieren
30ml bloem (2 koffielepels)
8 blokjes chocolade (1,5cm)


Bereiding:
Doe de boter en de chocolade in een MicroPlus schenkkan en laat het geheel smelten in de microgolf gedurende 1,5minuten.Na de microgolf zorg je dat de gesmolten delen goed met elkaar gemengd worden door middel van een klopper.Voeg de suiker, de eieren en de bloem toe en meng tot een egale massa.


Vul de stoompotjes tot 3/4 met het beslag en plaats in het midden een blokje chocolade (vlak leggen zodat het niet naar onder zakt)


Doe 400ml water in de MicroGourmet stoomkoker en zet de stoompotjes in de grote stoommand. Plaats het deksel erop en zet in de microgolf gedurende 15minuten op 600Watt.
Na de microgolf haal je de potjes onmiddellijk uit de stoomkoker om het kookproces te stoppen en laat 15 minuten afkoelen voor de moelleux uit de potjes te halen.


Extra Tip:
Dien op met een bolletje vanille-ijs of met creme-englaise.

Info:
Bereidingstijd = 40 minuten
kostprijs = € 6

Geen opmerkingen:

Een reactie posten